Ljubav prema kuhanju Neven je osjetio još u djetinjstvu dok je uz baku i mamu radio svoje prve
kulinarske korake. Svoja jela jednom riječju opisuje kao moderna, no naglašava kako uvijek promišlja
o sezonalnosti namirnica koje koristi. Također, veliku važnost pridodaje estetici svojih jela, ali isto
tako i izraženosti okusa.
Kulinarski uzori su mu talijanski chef Massimo Bottura i francuski chef Alain Passard koje gleda kao
vječnu inspiraciju. O hrani konstantno promišlja i teži ostvarivanju svog prepoznatljivog „potpisa“ na
tanjurima koje s radošću stvara.
Putovanja su nešto što određuje Martinu. Radila je i putovala po cijelom svijetu, a na svim tim
putovanjima otkrivala je slastice koje za nju imaju posebno značenje još od djetinjstva. Tad se naime
javila ljubav prema slatkom.
Martina posebice voli francusko i talijansko slastičarstvo, a velika su joj inspiracija pastry chefovi
Francois Payard, Paco Torreblanca i Francisco Migoya. U stvaranju slastica voli koristiti začine i
povrće. Voli rizik kod plasiranja novih slastica jer uvijek s radoznalošću promatra svoju publiku i
njihove reakcije.
Kombinacije modernog i klasike najdraže su joj u slastičarstvu. Martina ističe kako uživa u tome što
ljudima u svojoj okolini ima priliku predstavi slastice kakve bi imali priliku kušati u različitim
metropolama diljem svijeta. Upravo je to ljepota njenog stvaranja.
Ljubav prema kuhanju Neven je osjetio još u djetinjstvu dok je uz baku i mamu radio svoje prve
kulinarske korake. Svoja jela jednom riječju opisuje kao moderna, no naglašava kako uvijek promišlja
o sezonalnosti namirnica koje koristi. Također, veliku važnost pridodaje estetici svojih jela, ali isto
tako i izraženosti okusa.
Kulinarski uzori su mu talijanski chef Massimo Bottura i francuski chef Alain Passard koje gleda kao
vječnu inspiraciju. O hrani konstantno promišlja i teži ostvarivanju svog prepoznatljivog „potpisa“ na
tanjurima koje s radošću stvara.
Putovanja su nešto što određuje Martinu. Radila je i putovala po cijelom svijetu, a na svim tim
putovanjima otkrivala je slastice koje za nju imaju posebno značenje još od djetinjstva. Tad se naime
javila ljubav prema slatkom.
Martina posebice voli francusko i talijansko slastičarstvo, a velika su joj inspiracija pastry chefovi
Francois Payard, Paco Torreblanca i Francisco Migoya. U stvaranju slastica voli koristiti začine i
povrće. Voli rizik kod plasiranja novih slastica jer uvijek s radoznalošću promatra svoju publiku i
njihove reakcije.
Kombinacije modernog i klasike najdraže su joj u slastičarstvu. Martina ističe kako uživa u tome što
ljudima u svojoj okolini ima priliku predstavi slastice kakve bi imali priliku kušati u različitim
metropolama diljem svijeta. Upravo je to ljepota njenog stvaranja.