Beška je čakovečki bistro s dugogodišnjom tradicijom. Gostionicu je davne 1966. godine otvorila Jelisaveta Horvat zvana Beška i od otvaranja je ostala u vlasništvu i pod vodstvom Beškine obitelji, sad već u četvrtoj generaciji. Jelisaveta Horvat Beška bila je u svakom pogledu žena ispred svojeg vremena: slobodoumna, poduzetna, radišna i mudra. Svojim predanim radom u gostionici, kao jedna od rijetkih žena poduzetnica svojeg vremena, Beška je uspjela stvoriti prepoznatljivi brend, koji se razvija i raste i danas - punih pedeset godina kasnije. Bila je ikona čakovečkog ugostiteljstva, uspješna i priznata od svojih kolega i brojnih gostiju, živjela je za svoj posao. Njezina gostionica je ispočetka nosila naziv „Pod starim krovom“, ali se vrlo brzo među gostima uvriježilo jednostavno: „idemo k Beški“. I tako je ostalo do danas. U godinama svog osnivanja gostionica je posluživala tradicionalna jela i pića, bila je mjesto sastajanja i okupljanja, utočište od naporne svakodnevice i žarište društvenog života. U lokalu su se organizirale i zabave uz živu glazbu i prigodna slavlja, a vlasnica je bila neizostavno prisutna u svemu, započinjući i završavajući svaki radni dan uz šalicu čaja od šipka s dodatkom ruma. Takav čaj u Beški se poslužuje i danas, upravo njoj u čast.
U pola desetljeća svojeg postojanja Beška je doživjela brojne promjene, ali jedno je ostalo nepromijenjeno: o lokalu i njegovim gostima se brine obiteljski, s puno ljubavi i pažnje posvećene svakom detalju.
Upravo je obiteljska smjena generacija poslužila kao inspiracija za promjenu. Za svoj pedeseti rođendan temeljito je renovirana, ponuda je značajno proširena, izmijenjena i unaprijeđena. Od tradicionalne gostionice, Beška je postala moderan urbani bistro s istančanim osjećajem za mjeru između inovacije i tradicije te nepresušnim izvorom ideja inspiriranih prirodom, lokalnim namirnicama i svjetskim gastro trendovima.
Beška je danas moderan bistro s dozom svog starog šarma. Tu možete pojesti fini doručak, vrhunske slastice te ručak ili večeru u uvijek inovativnoj i ambicioznoj izvedbi. U Beškinoj se kuhinji kombiniraju klasične i egzotične namirnice, koriste se tradicionalne i inovativne kulinarske tehnike, hrabro se i domišljato kreiraju uvijek svježa i originalna jela.
Nit vodilja u kreiranju menija uvijek je sezonalnost namirnica, njihova kvaliteta i lokalno podrijetlo. Suradnja s malim proizvođačima visoko je na listi prioriteta. Kompletna ponuda, od ideje do gotovog jela, rezultat je marljivog rada vrijednog tima chefova koji sve namirnice obrađuju i sva jela i njihove sastavnice pripremaju ručno, koristeći zavidno znanje i veliku kreativnost.
Beška se trudi svojom ponudom biti korak ispred vremena, otvarati nove vidike, razvijati nove ideje i svojim gostima nuditi uvijek dinamično, originalno i osvježavajuće gastro iskustvo.