Kuhinja Bistroa Beška dobiva novi kreativni zamah. Ines Jurišić, mlade chefice čija je priča o ljubavi prema kuhanju jedinstvena i inspirativna. U trenutku kad je otkrila kuhanje, Ines je znala da je pronašla svoju životnu strast – svijet u kojem može slobodno istraživati, stvarati i dijeliti okuse. Od tog prvog otkrića, njezin put je bio prepun rada, učenja i prilika koje su je oblikovale u cheficu kakva je danas.
Ines je akademski put započela studirajući Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu, usmjeravajući se na gastronomiju. Prvi profesionalni koraci vode je u prestižni zagrebački hotel Esplanade, gdje je radila pod mentorstvom chefice Ane Grgić Tomić. U tom okruženju, Ines je stekla temeljna znanja i izbrusila svoje tehnike, a sljedeće iskustvo u restoranu Theatrium by Filho donijelo joj je priliku za istraživanje modernih kulinarskih tehnika i korištenje vrhunskih namirnica pod vodstvom chefa Filipa Horvata.
Tijekom studija i ranih profesionalnih dana, Ines je izgradila široku mrežu poznanstava na kulinarskoj sceni Hrvatske, kroz koju je sakupljala inspiraciju i nadahnuće od nekih od najboljih domaćih chefova. Osim rada u vrhunskim restoranima, Ines je proširila svoje znanje o organizaciji i vođenju velikih kuhinja kroz iskustva u Termama Sveti Martin i u kuhinji Hotela Panorama.
Dolazak u Bešku označio je prekretnicu za Ines – Bistro Beška postao je mjesto gdje je njena kulinarska filozofija, usmjerena na lokalno i održivo, dobila pravu priliku za razvoj. Stručni staž u restoranu Korak s Michelinovom zvjezdicom produbio je njezino razumijevanje rada s lokalnim sastojcima i filozofije “zero waste”, koja je postala njezina nit vodilja. Zahvaljujući Beškinom vrtu, koji ove godine blista u punom sjaju, Ines planira gostima donijeti najbolje od sezonskih i domaćih sastojaka.
Inesina kuhinja je spoj autentičnog i suvremenog – kroz njezin rad, sastojci zadržavaju svoju prirodnost, a okusi postaju izraženiji. Inspiraciju pronalazi kod međunarodnih chefova koji dijele njezinu filozofiju, poput Ane Roš, Renea Redzepija i Bertranda Grébauta, ali i kod domaćeg mentora, chefa Bernarda Koraka, koji joj je pokazao da granice u kulinarstvu ne postoje.
Kroz svoj rad u Beški, Ines želi prenijeti ljubav prema namirnicama i ispričati priču o svakoj sezoni, svakom plodu i svakom okusu koji dolazi iz prirode. Njezina strast i posvećenost već su se osjetile na Beškinim tanjurima, a s njom na čelu kuhinje, Bistro Beška nastavlja svoju priču o jedinstvenoj, lokalnoj gastronomiji koja povezuje ljude kroz okuse, autentičnost i toplinu.